Voor wie is Neurofeedback?

Neurofeedback volwassenen

Dezelfde oorzaken die bij kinderen en jongeren complicaties opleveren, komen ook voor bij volwassenen. Ook zij hebben dus veel baat bij onze gespecialiseerde neurofeedback trainingen. Tijdens het intakegesprek vinden we samen de juiste aanpak van het probleem. Door de behandelingen zult u zich meer op uw gemak voelen, uzelf beter leren kennen en makkelijker uw grenzen aan kunnen geven.

Neurofeedback jongeren

Oorzaken zoals ADHD, autisme en dyslexie kunnen leiden tot concentratieproblemen, moeite met leren en het minder goed functioneren binnen het gezin of op school. Neurofeedback voor jongeren kan hier verbetering in brengen door het kind om te leren gaan met het probleem. Het resultaat is concentratieverbetering, verhoogde schoolresultaten en een algemeen prettiger leven thuis. Kinderen vanaf 4 jaar komen in aanmerking voor neurofeedback. De ouders zijn welkom bij de intake en de eerste trainingssessie.

Bedrijven

De burn-out is een bekend probleem op de werkvloer. Mensen proberen aan een te zware werkdruk te voldoen, zonder door te hebben dat hierbij grenzen worden overschreden. Voordat iemand het doorheeft is het te laat en zit een werknemer ziek thuis. Dit is zowel preventief als curatief aan te pakken door middel van Neuroptimal® Neurofeedback. De betrokkene leert beter zijn of haar tijd te managen en grenzen aan te geven. Het gevolg is een win-win situatie waarbij de werknemer in dienst blijft of sneller reïntegreert. Kennis en ervaring blijven zo beter behouden.

Trainingssessie

De neurofeedback training begint altijd met een intakegesprek, waarbij we het probleem vaststellen en de behandeling uitstippelen. De hierop volgende behandelsessies bestaan uit het bekijken van een half uur durende video terwijl vijf sensoren op het hoofd met gespecialiseerde software de hersenactiviteiten meten. Tijdens de sessie zetten wij af en toe de video ultrakort stop. De meeste mensen merken hier niks van, maar dit zorgt ervoor dat de hersenhelften zichzelf reorganiseren en links en rechts beter leren samen te werken. De software is zo ontworpen dat naarmate de sessies verlopen, zichzelf bijstelt voor optimaal resultaat. De meeste cliënten voelen na circa zes behandelingen enige verbetering. Heeft u vragen, neem dan contact op met Neurofeedback Rotterdam voor meer informatie.